на 16 шт:
*приготування: 30 хв+час на виростання тіста
*випікання: близько 20 хв
Аромати апельсинової цедри, дріжджів та вершкового масла, запах тіста під час замішування нагадує запах великоднього тіста для паски. Хоча це тут не найважливіше. Як і в більшості моїх рецептів це тісто досить рідке. Не піддавайтеся спокусі підсипати більше борошна, адже чим легше тісто тим невагоміша випічка.
Я спекла булочки в паперових папільотках для кексів, але можна більш традиційно перекласти сформовані булочки на деко для випічки, залишаючи між ними 3-4 см.
Саме в собі тісто не надто солодке, тому я приготувала солодку цукрову глазур якою увінчала випечені булочки. Така глазур це ніщо інше як цукрова пудра вимішана з водою, воду можна замінити лимонним або апельсиновим соком. За консистенцією глазур не повинна бути надто рідкою щоб не спливати, але і не надто густою щоб з легкістю покривати булочки. Додавайте рідину по краплинці до бажаної консистенції, в разі необхідності можна досипати цукрової пудри.
- ~400 гр (2.5 скл) борошна*
- 7 гр (1 ч.л.) сухих дріжджів
- 50 гр (3 ст.л.) цукру
- 1/4 скл теплого молока
- 3 яйця
- 110 гр м'якого вершкового масла
- 1 ч.л. меленого кардамону
- цедра 1 апельсина
- 1 ч.л. солі
- додатково: 1/2 скл сливового повидла
- мигдальні пластівці
*всі складники кімнатної температури
- Борошно просіяти до миски, вимішати з дріжджами, теплим молоком та цукром.
- Додати яйця, вершкове масло, апельсинову цедру, кардамон, сіль, замісити еластичне однорідне тісто.
- Тісто прикрити чистим бавовняним рушничком та залишити в теплому місці до подвоєння об'єму на 1-1.5 год.
- Духовку розігріти до 180°C.
- Тісто перекласти на присипану борошном стільницю, обмяти. Від тіста відривати невеликі порції, начинити джемом, защіпнути краї та перекласти у паперові папільотки швом донизу.
- Залишити при кімнатній температурі до подвоєння об'єму (близько 30 хв), змастити молоком, посипати мигдальними пластівцями.
- Випікати близько 20 хв до румяного кольору. Перекласти на решітку для охолодження.
- Випечені булочки за бажанням змастити цукрової глазур'ю.
для цукрової глазурі:
- 1/2 склцукрової пудри
- 2 ст.л. води
Комментариев нет:
Отправить комментарий